BCPAR.jpg

Bootcamp for par – fødselsforberedelse i Roskilde

Hele grundkurset kogt ned til én intensiv dag, hvor I sammen forbereder jer og lærer nemme, lavpraktiske teknikker, I hver især kan bruge under fødslen. Når dagen er slut, ved I nøjagtig, hvad I skal stille op i alle fødslens faser. Kom på bootcampen senest én måned før termin og gerne tidligere.

Det var et suverænt kursus. Jeg havde ikke mange forventninger inden, men var blevet anbefalet Smertefri Fødsel af en række veninder, og efter en frygtelig første fødsel var jeg åben for alt. Bootcampen gav mig modet og troen på en god fødsel, uanset om jeg møder de samme udfordringer som sidst. Jeg fik lyst og mod på at skulle føde igen. For min mand var det alt.
— Gry Pauline Koefoed, Bootcamp for par

En bootcamp for par er for jer, der på én intensiv dag vil forberede jer sammen til fødslen og det samarbejde, som er så vigtigt for at få en god fødselsoplevelse. Dagen er fyldt med den vigtigste viden om fødslen samt masser af lavpraktiske redskaber til jer hver især.

Afspænding, laboro-vejrtrækning, smertehåndtering og de vigtige hormoner

Som fødende lærer du to vigtige teknikker: Afspænding i de tre fixpunkter og laboro-vejrtrækningen. De to teknikker bliver dine absolut vigtigste redskaber i åbningsfasen,og som partner lærer du, hvordan du støtter hende i at bruge teknikkerne, når veerne ruller. I kommer også til blive klogere på smertens psykologi, og hvordan I sammen kan påvirke hendes oplevelse af smerten, så veerne kommer til at føles mere som hårdt arbejde ned ulidelig smerte.

Og så skal I vide, hvilke hormoner der arbejder på højtryk i kroppen under fødslen - her spiller du som en partner en kæmpe rolle i at give de hormoner de bedste betingelser at arbejde under, så kroppen kan lave gode veer.

Presseteknik og undgå bristninger

I skal vi øve de mest effektive pressestillinger og lære, hvordan I aktivt hjælper baby med at rotere ned gennem bækkenet og finde vej ud i jeres arme. Du lærer som gravid den særlige pres- og giv slip-teknik, hvor du effektivt presser nedad, ligesom vi øver en særlig pressevejrtrækning, som sørger for, du bruger kræfterne rigtigt i det enorme arbejde, det er at presse en baby ud. Som partner lærer du, hvordan du meget aktivt hjælper hende i pressefasen og kan være hendes stemme, når hun kun taler i enstavelsesord.

Derudover får du som gravid de nyeste, videnskabeligt baserede råd til, hvordan du undgår bristninger, når du skal presse dit barn ud.

Panikhåndtering og ønskeliste

At føde er drønhårdt arbejde, og størstedelen af os kommer under fødslen til et punkt, hvor vi mister fokus. Smerten og uvisheden om, hvornår fødslen er overstået, overmander os, og vi går i panik. Der er bare ikke nogen stop-knap, vi kan trykke på under fødslen, når vi føler, vi ikke kan mere, og derfor skal du som gravid lære, hvordan du kommer tilbage på sporet. Her er din redning fokusvisualiseringen, som vi øver på dette modul. Vi bruger mentale billeder, ord og følelsesmæssige vendinger til at vende panik til fokus, så du kommer tilbage i dit fokuserede arbejde. Du kan som partner tydeligt se, når den gravide er ved at miste fatningen og på vej ud i panik, og her spiller du en kæmpe rolle i at hjælpe hende tilbage, når hun er ved at miste modet.

Derudover arbejder vi denne gang med ønskelisten for fødslen, ligesom vi dykker ned i alt det, der proceduremæssigt sker under og efter fødslen, og som I skal tage stilling til, om I ønsker.

Når dagen er slut, ved I præcis, hvad I skal stille op, efterhånden som fødslen skrider frem, og I vil være helt klar til den dag, baby melder sin ankomst. Efter bootcampen og frem til fødslen øver den gravide med lydfiler, så teknikkerne sidder på rygraden, når den store dag oprinder.

Pris: 2.595 kroner

Prisen dækker:
- 6 timers intensiv undervisning, hvor I får al den viden og de redskaber, I har brug for under fødslen
- 1 efterfødselscafé, hvor du har din baby med, og vi taler fødslerne igennem
- Bogen ‘Smertefri Fødsel’ af Anja Bay
- Træningsprogram i form af lydfiler, du øver med derhjemme op til fødslen
- Fuld forplejning: Frokost, kage, snacks, kaffe og te
- Rådgivning og vejledning i tiden mellem kurset og fødslen