SF%2Bfoto.jpg

Grundkursus - fødselsforberedelse i Roskilde

På grundkurset møder du fire gange og lærer trin for trin præcis, hvad du skal gøre i de forskellige faser af fødslen. Du får helt konkrete redskaber til at håndtere smerte og panik, så du er med til at styre smerten, i stedet for at den styrer dig. Start på kurset, når du har mindst 6 uger til termin - og husk at tage din partner med på modul 3.

Jeg har allerede anbefalet flere at tage kurset, fordi jeg synes, man føler sig godt forberedt og har fået gode værktøjer. Maria er meget dygtig til formidling, nærværende, god til at spørge ind og meget engageret.
— Elisabeth Markussen, grundkursus

Modul 1 – Afspænding, laboro-vejrtrækning, smertehåndtering og de vigtige fødehormoner

På første modul lærer du to vigtige teknikker: Afspænding i de tre fixpunkter og laboro-vejrtrækningen. De to teknikker bliver dine absolut vigtigste redskaber i åbningsfasen, som vi gennemgår på dette modul. Du lærer, hvordan du med afspænding og laboro-vejrtrækningen håndterer smerten og giver den største muskel i din krop – livmoderen – plads og fred til det massive arbejde, den er i gang med.

Du kommer også til at lære om smertens psykologi, og hvordan du kan påvirke smerten i din krop, så veerne kommer til at føles mere som hårdt, krævende arbejde end ulidelig smerte.

Og så skal du vide, hvilke hormoner der arbejder på højtryk i din krop under fødslen for at skabe gode veer, og hvordan du er med til at støtte op om det.

 

Modul 2 - Presseteknik og undgå bristninger

Denne gang skal vi øve de mest effektive pressestillinger og lære, hvordan du aktivt hjælper baby med at rotere ned gennem bækkenet og finde vej ud i dine arme. Du lærer den særlige pres- og giv slip-teknik, hvor du effektivt presser nedad, ligesom vi øver en særlig pressevejrtrækning, som sikrer, at du bruger kræfterne rigtigt i det enorme arbejde, det er at presse en baby ud.

Derudover får du de nyeste, videnskabeligt baserede råd til, hvordan du undgår bristninger, når du skal presse dit barn ud.

 

Modul 3 – Dig og din partner

Du er ikke alene under fødslen, og på modul 3 skal din partner med – hvis din søster, mor, ven, doula eller en anden også skal med til fødslen, er de meget velkomne på dette modul. Her skal I nemlig lære at arbejde sammen i fødselsarbejdet.

At være med til en fødsel kan være temmelig overvældende, og hvis din partner ikke ved, hvad han eller hun skal gøre, kan det hurtigt ende med, at han eller hun sætter sig i stolen og ser passivt til. På dette kursus bliver din partner klædt på til at være aktiv under fødslen og hjælpe dig bedst muligt.

Din partner lærer, hvad der sker i din krop under fødslen, og hvordan han eller hun er med til at øge mængden af hormonet oxytocin, som er det hormon, der laver gode veer.

I lærer, at I har rigtig meget medindflydelse på fødestuen og kan være med til at tage beslutninger i langt de fleste tilfælde – her får I konkret viden om, hvornår og hvordan I kan stille spørgsmålstegn ved de forslag, der kommer på bordet, og hvordan I arbejder bedst sammen med jordemoderen.

Og så skal din partner selvfølgelig øve helt lavpraktisk at støtte dig i de forskellige pressestillinger og lære teknikker til at smertelindre dig.

 

Modul 4 – Panikhåndtering og bobler

At føde er drønhårdt arbejde, og størstedelen af os kommer under fødslen til et punkt, hvor vi mister fokus. Smerten og uvisheden om, hvornår fødslen er overstået, overmander os, og vi går i panik. Der er bare ikke nogen stop-knap, vi kan trykke på under fødslen, når vi føler, vi ikke kan mere, og derfor skal du lære, hvordan du kommer tilbage på sporet. Her er din redning fokusvisualiseringen, som vi øver på dette modul. Vi bruger mentale billeder, ord og følelsesmæssige vendinger til at vende panik til fokus, så du kommer tilbage i dit fokuserede arbejde.

Derudover arbejder vi denne gang med ønskelisten for fødslen, ligesom vi dykker ned i alt det, der proceduremæssigt sker under og efter fødslen, og som du skal tage stilling til, om du ønsker.

Til sidst skåler vi i alkoholfrie bobler og ønsker hinanden god fødsel.

Pris: 2.095 kroner

Prisen for grundkurset dækker:
- 4 mødegange inden fødslen, hvor du har din partner/fødselshjælper med på modul 3
- 1 efterfødselscafé, hvor du har din baby med, og vi taler fødslerne igennem
- Bogen ‘Smertefri Fødsel’ af Anja Bay
- Træningsprogram i form af lydfiler, du øver med derhjemme op til fødslen
- Kaffe, te og snacks ved hver mødegang
- Rådgivning og vejledning i tiden mellem kurset og fødslen