Fødselsforberedelse på
hold tæt på
Solrød/Roskilde/Køge

Kom til 6 timers intensiv fødselsforberedelse på én dag, hvor I sammen forbereder jer og lærer nemme, lavpraktiske teknikker, I hver især kan bruge under fødslen. Når dagen er slut, ved I nøjagtig, hvad I skal stille op i alle fødslens faser. Deltag på kurset senest én måned før terminsdato og gerne tidligere.

 
 

Fødeklar for par er for jer, der på én intensiv dag vil forberede jer sammen til fødslen og det samarbejde,
som er så vigtigt for at få en god fødselsoplevelse.

Dagen er fyldt med den vigtigste viden om fødslen samt masser af lavpraktiske redskaber til jer hver især.

Jeg plejer at sige det sådan her: Din opgave er at føde, og din partner/fødselshjælper skal gøre ALT andet under fødslen.

Og det er rigtig meget - alt det lærer han eller hun på dette kursus.

 

Din under viser er mig - jeg hedder Maria Greve, og jeg er…

- certificeret fødselsforbereder hos Anja Bay

- stolt fødselsforbereder af mere end 800 kvinder og deres partnere/fødselshjælpere

- ejer af Fødegejst, hvor jeg underviser i fødselsforberedelse ved Solrød og online

- mor til 3 dejlige børn, som jeg har født med disse teknikker

- dybt optaget af, at kvinder skal få gode fødselsoplevelser, uanset hvordan fødslen forløber

 

Mød nogle af de kvinder, som jeg har
fødselsforberedt 👇🏼

På Fødeklar for par
kommer I sammen
én dag og lærer alt det,
I får brug for
under fødslen.




På kurset kommer I til at lære dette:

 

Afspænding, vejrtrækning,
smertehåndtering og de
vigtige fødehormoner

I de første timer af dagen fokuserer vi i høj grad på de første to faser af fødslen, hvor livmodermunden åbner sig 10 centimer. Det er MEGET nemmere både som fødende og partner/fødselshjælper at bevare roen, når man forstår, hvad der sker i din krop under fødslen, og hvorfor smerten ikke er et tegn på, at der er noget galt.

Derfor lærer I, hvad der sker i din krop og sind i de to første faser, og hvordan I ved, hvor I er i fødslen, så I er klar over, hvornår det er tid til at ringe til fødestedet.

Derudover lærer du de to absolut vigtigste teknikker til åbningsfasen: Afspænding og vejrtrækning. Afspænding er NØGLEN til din udholdenhed, så du kan holde til at være i fødslen og arbejde med veerne, uanset om din fødsel tager 6 timer eller 66 timer. Jeg lærer dig, hvordan du er mere afslappet end kogt spaghetti, selvom veerne raser.

Og så skal du lære en effektiv vejrtrækning, som gør dig i stand til at bevare fokus og mindske smerten. Når du formår at være afspændt og arbejde aktivt med din vejrtrækning, så giver du den største muskel i din krop – livmoderen – plads og fred til det massive arbejde, den er i gang med. Din partner/fødselshjælper lærer, hvordan han eller hun støtter dig i dine teknikker og hjælper dig tilbage på sporet, hvis det begynder at blive svært at være afspændt og holde din vejrtrækning.

I kommer også til at lære om smertens psykologi, så I forstår, hvordan smerte fungerer i kroppen, og hvordan I kan påvirke smerten i din krop, så veerne kommer til at føles mere som hårdt, krævende arbejde end ulidelig smerte.

I åbningsfasen er veerne ofte forbundet med et intenst smertesignal, og derfor skal din partner/fødselshjælper lære, hvordan han eller hun helt konkret smertelindrer dig med 4 teknikker på din krop. Og skulle I komme til fødslen, og du simpelthen ikke kan holde ud at blive rørt under veerne, så frygt ej - din partner eller fødselshjælper lærer også, hvordan han eller hun hjælper dig under veerne, hvis du ikke vil røres.

Veer kan have forskellige mønstre. I skal lære 4 mønstre at kende på forhånd, og du skal som fødende vide, hvordan du skal bruge din vejrtrækning anderledes, hvis du eksempelvis får vestorm uden pauser mellem veerne.

Og så skal I vide, hvilke hormoner der arbejder på højtryk i din krop under fødslen for at lave veer, og I lærer, hvordan I helt konkret kan skabe stærke, kraftige veer sammen.

Skulle veerne lade vente på sig eller ikke være effektive nok, så kan du blive tilbudt et af de mest almindelige indgreb på danske fødegange: Et vestimulerende drop. I får begge et dybdegående indblik i, hvordan og hvorfor man bruger et vedrop, hvorfor veerne typisk vil blive mere smertefulde, og hvilke bivirkninger vedroppet kan have. Samtidig får I konkrete råd til, hvordan I selv kan sparke langt mere liv i veerne, hvis I vil prøve noget andet end vedroppet.





Presseteknik og forebyg bristninger

Når teknikkerne til to sidste faser af fødslen er på plads, så går vi videre til de sidste to faser: Nedtrængningsfasen og pressefasen.

Du skal lære, hvordan du giver baby aller mest plads i bækkenet, når baby skal rotere ned gennem bækkenet og finde vej ud i dine arme. Derfor kommer I til at lære, hvordan dit bækken er skruet sammen, og hvorfor det er så vigtigt at vide det, når vi kommer til denne del af fødslen.

Skulle baby stille sig skævt i bækkenet, så lærer I også, hvad I helt konkret kan gøre for at hjælpe baby til at stille sig mere optimalt.

I pressefasen skal du bruge en særlig presseteknik, hvor du effektivt presser nedad, ligesom vi øver en særlig pressevejrtrækning, som sikrer, at du bruger kræfterne rigtigt i det enorme arbejde, det er at presse en baby ud.

Og så skal vi øve de mest effektive pressestillinger, hvor baby får god plads i bækkenet, og hvor du kan presse så effektivt som muligt. Du skal naturligvis ikke stå eller ligge og presse selv, mens din partner eller fødselshjælper sidder i en stol og scroller gennem Instagram. Nej, din partner/fødselshjælper skal aktivt hjælpe dig i alle pressestillinger, og det øver vi her.

I cirka 10 % af fødsler bliver der brug for en sugekop til at hjælpe baby til verden. Selvom flertallet ikke får brug for det, så er det rigtig vigtigt at kende proceduren for sugekop på forhånd - ikke mindst for din partner/fødselshjælper, som skal stå ved siden af og se på det hele.

Det er også i slutningen af fødslen, at du kan briste. Men du kan gøre rigtig meget for at forebygge bristninger, og du lærer, hvordan du forebygger bristninger med helt konkrete metoder.

Og så skal I vide dette, som jeg kommer til at sige rigtig mange gange, fordi det er så vigtigt: Alle beslutninger under fødslen kræver jeres samtykke. Ingen må gøre noget som helst ved dig eller baby, uden I har sagt ja. Derfor skal I selvfølgelig vide, hvad der kan komme af forslag undervejs i en fødsel - eksempelvis om indgreb - hvilke fordele og ulemper der kan være ved de indgreb, hvornår og hvordan I kan stille spørgsmålstegn ved de forslag, der kommer på bordet, og hvordan I arbejder bedst sammen med jordemoderen.





Panikhåndtering, igangsættelse og ønskeliste

At føde er drønhårdt arbejde, og størstedelen af os kommer under fødslen til et punkt, hvor vi møder muren mentalt. Smerten og uvisheden om, hvornår fødslen er overstået, overmander os, og vi går i panik. Der er bare ikke nogen stop-knap, vi kan trykke på under fødslen, når vi føler, vi ikke kan mere, og derfor skal du lære, hvordan du kommer tilbage på sporet og holder panik på laaaang afstand.

Derudover arbejder vi med ønskelisten for fødslen, ligesom vi dykker ned i alt det, der proceduremæssigt sker under og efter fødslen, og som I skal tage stilling til, om I ønsker.

Og så skal vi tale om medicinsk igangsættelse, som er hyppigt brugt her i Danmark - det er hele 25 % procent af alle fødsler i Danmark, der starter med en igangsættelse. I skal vide, hvad proceduren er omkring igangsættelse, hvorfor man anbefaler nogle gravide at blive sat i gang, og hvad der findes af alternativer til den medicinske igangsættelse, hvis I skulle takke nej til at blive sat i gang.




Når dagen er slut,
ved I præcis,
hvad I skal stille op,
efterhånden som fødslen
skrider frem,
og I vil være helt klar
til den dag,
baby melder sin ankomst.

Efter kurset og frem til fødslen
øver den gravide med lydfiler,
så teknikkerne sidder
på rygraden, når den
store dag oprinder.





Alt i alt får I:

✅ 6 timers intensiv undervisning, hvor I får al den viden og de redskaber, I har brug for
under fødslen

✅ Kompendium med de vigtigste pointer fra dagen samt udvalgte sider fra
bogen ‘Smertefri Fødsel’ af Anja Bay

✅ Træningsprogram i form af lydfiler,
du øver med derhjemme op til fødslen

✅ Bonusser i form af mini online-lektioner

✅ Fuld forplejning: Frokost, kage, snacks, kaffe og te

✅ Ubegrænset rådgivning og vejledning af mig i tiden mellem kurset og fødslen

 

Hvad er jeres investering i en tryg fødsel
med mindre smerte, totalt overblik
og ro i maven?

I får en hel dags
fødselsforberedelse
+ fuld forplejning
+ kompendie
+ lydfiler
+ ubegrænset rådgivning frem til fødslen
for kun 2.495 kroner per par

(Beløbet kan betales i rater)

BONUS: Den ultimative guide til smertelindring

A-Z om dine muligheder for smertelindring under fødslen - både med og uden medicin

BONUS: Ja eller nej til indgreb?

Den simple model, der gør det soleklart for dig, om du skal takke ja eller nej til eksempelvis vedrop og at få taget vandet

BONUS: Sådan passer du på dig selv under fødslen, partner

Din partner eller fødselshjælper kan nemt glemme at passe på sig selv under fødslen, fordi der (selvfølgelig) er masser af fokus på dig. I denne bonus får han eller hun lavpraktiske og nemme råd til at undgå at løbe tør for kræfter under fødslen

BONUS: Det vigtigste, du skal vide om at føde ved kejsersnit

Hver femte fødsel i Danmark ender med et kejsersnit, og derfor skal du vide det vigtigste om, hvad der sker før, under og efter et kejsersnit

BONUS: Den første tid efter fødslen

Blødning, smerter, hormoner - hvad kan du egentlig forvente, der sker med dig og din krop den første tid efter fødslen? Det får du svar på i denne bonus, hvor jeg også giver mit bud på, hvilket efterfødselsgrej som kommer til at gøre den første tid SÅ meget bedre for dig

 
 

Hvor foregår kurset?

Vi skal være i flotte lokaler midt i naturskønne omgivelser på adressen Flaskeengen 7, 4622 Havdrup - det ligger midt imellem Roskilde og Køge samt tæt på Solrød.
Fra kursusstedet er der 5 minutters kørsel til motorvejsafkørslen Solrød S, hvorfra det tager cirka 25 minutter at køre ind til København.

Hvor langt skal jeg være henne for at tage kurset?

Det er helt op til dig. De fleste er mellem uge 28 og uge 34, når de deltager på kurset, og det passer rigtig fint. Jeg anbefaler, at du har mindst 4 uger til terminsdato, når du og din partner/fødselshjælper deltager på kurset. Det er for at sikre, at du har tilpas med tid til at øve vejrtrækning og afspænding. Du får dog adgang til lydfilerne 2 uger før kurset og kan dermed gå i gang med at øve netop vejrtrækning og afspænding. Så tøv ikke med at melde dig til, selvom der er kortere end 4 uger til din terminsdato. Du får MASSER ud af kurset, selvom der måske kun er 2 uger til din terminsdato.

Hvor mange er der på et hold?

Der er plads til 8 par på et hold.

Min mand er temmelig skeptisk over at skulle bruge en hel lørdag på fødselsforberedelse. Hvad kan jeg sige til ham?

Lad mig fortælle om min egen mand og faren til mine 3 børn: Kristian. Han er en rigtig fikse-type. Når jeg fortæller ham, at jeg står i en eller anden svær situation, så vil han gerne fikse det så hurtigt som muligt. Jeg vil gerne tale læææænge om alle mine følelser - han vil bare gerne i gang med at gøre noget ved det.

Kurset er i høj grad henvendt til partnere/fødselshjælpere, der på samme måde godt kan lide at fikse. Når du under fødslen får ondt, så vil din partner/fødselshjælper gerne vide, hvordan man præcis smertelindrer dig - og det lærer de på kurset.

På kurset får han eller hun at vide PRÆCIS, hvad man skal gøre hvornår for at hjælpe dig bedst muligt. Det er direkte, det er konkret, og der er ikke en masse udenomssnak. Partneren/fødselshjælperen skal lære en hel masse konkrete teknikker, så de ikke står hjælpeløse under hele fødslen og ikke aner, hvad de skal stille op.

Og så fortæl din partner/fødselshjælper, at det er rigtig, rigtig træls at stå ved siden af sin elskede og ikke ane, hvordan man skal hjælpe hende, når hun så tydeligt er presset af veerne. En fødsel kan vare rigtig mange timer (min egen første fødsel varede 65 timer), og det er den ondenlyneme længe at stå på sidelinjen og ikke ane, hvad man skal gøre for at hjælpe hende, man elsker aller mest. På kurset lærer din partner eller fødselshjælper, hvordan han eller hun helt konkret kan smertelindre dig og støtte dig i en lang række situationer - med andre ord, så lærer han eller hun at være en aktiv deltager under fødslen og ikke bare publikum.

Hvor længe har jeg adgang til lydfilerne og det andet kursusmateriale?

Du har adgang til al materialet i 6 måneder efter kurset.

Hvad hvis vi glemmer noget fra kurset? Det er meget at skulle huske 6 timers undervisning.

Så har I to muligheder: Først slår I op i det kompendium, I får på dagen. I det står de vigtigste pointer fra dagen + der er billeder af forskellige stillinger, de smertelindrende teknikker og så videre. Hvis I ikke finder svaret i kompendiet, så skriver I en mail til mig. I har ubegrænset adgang til at stille mig spørgsmål i tiden mellem kurset og fødslen, og her må I spørge om hvad som helst om graviditet, fødsler og de første uger efter fødslen.

 
 

Hvis I stadig er i tvivl, om kurset er noget for jer, så skriv til mig i chatten, så hjælper jeg jer med at blive afklaret.