IMG_9733.JPG

Om Maria Greve

Jeg er Smertefri Fødsel-instruktør uddannet af Anja Bay ved Smertefri Fødsel på Christianshavn i København. Ved begge mine fødsler har jeg brugt teknikkerne fra Smertefri Fødsel, og det har været fantastisk! Når jeg ikke underviser i fødselsforberedelse, er jeg freelancejournalist og arbejder for forskellige magasiner.

Tilbage i 2014 stod jeg med to streger på en graviditetstest og var jublende lykkelig - men også temmelig nervøs for den der fødsel. For når jeg fortalte min omgangskreds, at jeg var gravid, væltede det tit ud af folk med rædselsfulde fødselshistorier om kollega Bente og moster Åse, der lå i fødsel i 87 timer og måtte sys med 100 sting bagefter. Oven i det døjer jeg i perioder med angst og var derfor lidt urolig for, hvordan en fødsel ville påvirke mig. Jeg havde brug for at vide præcis, hvad jeg kunne gøre for at komme bedst muligt igennem fødslen, og derfor begyndte jeg at lede efter fødselsforberedelse, som kunne give mig helt konkrete teknikker uden en masse udenomssnak. Det fandt jeg hos Smertefri Fødsel. Og da fødslen gik i gang, var jeg LYKKELIG for at have de redskaber. Mine veer startede nemlig mandag morgen, og babyen var først ude onsdag aften. Det var et langt og sejt stykke arbejde, jeg skulle igennem, og en seriøs test i udholdenhed. Takket være Smertefri Fødsel vidste både min mand og jeg præcis, hvad vi skulle gøre, ve efter ve, indtil min datter landede på mit bryst på Rigshospitalet.

Jeg brugte teknikkerne igen til min anden fødsel, som var en hjemmefødsel i marts 2018. Igen var det en langvarig affære, og igen kom jeg igennem det ved hjælp af redskaberne fra Smertefri Fødsel. De redskaber vil jeg gerne give videre til dig, så du kan få masser af fødegejst og en god fødselsoplevelse.

Jeg bor i Havdrup syd for Roskilde med min mand Kristian, vores datter Iben og vores søn Asbjørn.